2 Projectmanagers Logistiek & Energietransitie

voor ca. 32- 40 uur per week

De logistieke sector is één van de belangrijkste economische sectoren voor Zeeland. Ruwweg 1 of de 3 banen is afhankelijk van onze havens, logistiek en de daar gevestigde bedrijven. Het door Impuls gefaciliteerde logistiek samenwerkingsverband Zeeland Connect brengt bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen door netwerk en actiegerichte bijeenkomsten te organiseren en projecten te ondersteunen en uit te voeren. De nadruk binnen Zeeland Connect ligt op logistieke stromen & verbindingen, zero-emissie logistiek, digitalisering & robotisering en autonoom transport.

Het cluster Logistiek & Energietransitie van Impuls is gericht op het versterken en innoveren van de economische activiteiten rondom logistiek, de verduurzaming van de mobiliteit en het stimuleren van de ontwikkelingen van Wind op Zee. Een ander aandachtsgebied van het cluster betreft de energietransitie. Wind op Zee (via een actieve rol binnen het Platform Energy Port Zeeland) en het stimuleren van zero-emissie transportoplossingen binnen de wegtransportsector en de scheepvaart vormen hier de belangrijke activiteiten. Daarnaast draagt Impuls zeer actief bij aan de mobiliteitstafel van de Regionale Energiestrategie (RES).

Functieomschrijving

Impuls is, samen met Zeeland Connect, op zoek naar twee projectmanager Logistiek & Energietransitie. Uw werkzaamheden zijn gericht op het organiseren en uitvoeren van projecten binnen dit vakgebied, in nauwe samenwerking met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid.

De volgende werkzaamheden behoren tot uw takenpakket:

 • Opzetten van projecten, uitwerken van voorstellen en business cases en het opstellen van budgetten.
 • Zelfstandig uitvoeren van onderzoeken en projecten, in zowel ondersteunende als leidende rol.
 • Bewaken voortgang van verschillende projecten.
 • Resultaatgericht sturen van bij de projecten betrokken externe partijen en projectmanagers.
 • Verzorgen van de communicatie over de uitgevoerde activiteiten en informeren (externe) betrokkenen.
 • Rapportage en verantwoording.
 • Begeleiden ondernemers bij logistieke vraagstukken.
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Zeeuwse logistiek en het samenwerkingsverband Zeeland Connect.

Een goed inwerkprogramma en dito begeleiding behoren tot de introductiefase in de organisatie.

Functie-eisen

 • HBO/WO werk- en denkniveau, met een sterke logistieke of bedrijfskundige component (logistics engineering, logistiek & economie of bedrijfskunde).
 • Relevante werkervaring is van groot belang, affiniteit met de logistieke bedrijven en infrastructuur in Zeeland is een pluspunt.
 • De ideale kandidaat heeft een uitstekend organiserend vermogen en communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • U bent een echte verbinder waarin u zowel intern als extern contacten kan leggen om de bedrijven (verder) op weg te helpen.
 • U bent , maar gaat niet in de schoenen van de ondernemer staan. Plezier haalt u uit het aantrekken van bedrijvigheid en het succesvol koppelen van specifieke behoeften aan de mogelijkheden van Impuls, inclusief het externe netwerk.
 • U bent een professional en weet uw eigen doelen bepalen. U kunt commercieel en creatief denken, en bent . U bent iemand die visie ontwikkelt, maar als persoon bent u een pragmaticus en sterk zelf-organiserend.
 • U heeft ervaring met projectmanagement en daarmee een goed politiek gevoel voor de belangen van zeer diverse stakeholders en bent altijd proactief in het effectief onderhouden van het netwerk. Presentaties geven gaat u gemakkelijk af, op diverse niveaus.
 • Bewezen projectmanagement vaardigheden binnen een complexe omgeving

Wat bieden wij?

Betrekking: 32-40 uur per week

Duur: het betreffen structurele functies, overeenkomst in eerste instantie voor 1 jaar.
Salarisindicatie: € 3000 tot €6000 op basis van 40 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring

Reageren

Stuur uw sollicitatiebrief en cv voor 7 januari 2020 naar Baukje Doedée, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen neem contact op met Remco de Rijke, Projectmanager Logistiek & Energietransitie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 -30 56 62 78

NV Economische Impuls Zeeland

NV Economische Impuls Zeeland versterkt en ontwikkelt de Zeeuwse economie. Belangrijkste speerpunten zijn het aantrekken van nieuwe bedrijven en investeringen, het stimuleren van innovatieprojecten tussen ondernemers en kennisinstellingen én het faciliteren en financieren van innovatieve (startende) bedrijven. Qua werkwijze gaan een eigen aanpak, creativiteit en resultaatgerichtheid hand in hand. Projecten worden met ondernemers uitgevoerd die werkzaam zijn in beeldbepalende sectoren van de Zeeuwse economie, zoals onder meer de circulaire economie,  maintenance, toerisme en recreatie, industrie en (nieuwe) en energietransitie.

Zeeland Connect

Zeeland Connect is hét ondernemend en onafhankelijk netwerk van ondernemers, kennisinstellingen en overheden, dat door verbinding en samenwerking de positie van logistiek Zeeland versterkt. Zeeland Connect inspireert, initieert en faciliteert – onafhankelijk- kansrijke projecten en innovatietrajecten, door samenwerking van ondernemers, kennisinstellingen en overheden. Ook organiseert Zeeland Connect netwerkbijeenkomsten in de regio waar kennis en ervaring over logistieke uitdagingen en kansen met elkaar kan worden gedeeld. Daarnaast haalt Zeeland Connect kennis op uit landelijke netwerken waarin Zeeland Connect participeert en deelt die met haar stakeholders in de regio. Zeeland Connect versterkt met haar activiteiten de concurrentiekracht van de regio.

www.impulszeeland.nl

www.zeeland-connect.nl

www.energyportzeeland.nl