Zeeland Connect Jaarcongres

ZC save the date jaarcongres header

Op 22 oktober wordt in nauwe samenwerking met een aantal Zeeuwse bedrijven een logistieke toekomstvisie voor Zeeland opgesteld. Hierbij staan de snelle technologische ontwikkelingen en de wijzigingen in bedrijfs- en verdienmodellen centraal. De snelheid van ontwikkeling bepaalt welke bedrijven relevant blijven binnen de logistieke keten van de toekomst.

Tijdens het jaarcongres van Zeeland Connect delen wij deze visie met u en bieden wij u de kans deel te nemen aan de verschillende vervolgacties en projecten.

Verder nemen we u deze middag mee in de nieuwste ontwikkelingen en trends in de logistiek. De ontwikkelingen op het gebied van Smart Logistics zitten in een stroomversnelling. Technologie en innovatie zorgen voor constante veranderingen in de logistieke markt. Op het inspiratieplein kunt u kennismaken met de toekomst van logistiek, de nieuwste ontwikkelingen en technieken ontdekken en in gesprek gaan over de kansen en mogelijkheden voor uw bedrijf.

Schrijf u in voor verschillende themasessies over actuele logistieke onderwerpen, neem een kijkje op het inspiratieplein en bepaal wie de Logistiek Prijs Zeeland wint!

Nu aanmelden >

Programma

11.45 - 12.50 uur: Inloop en ontvangst met broodjesbuffet
11.45 - 18.00 uur: Inspiratieplein
13.00 - 13.10 uur: Welkom door dagvoorzitter Peter de Langen
13.10 - 13.35 uur: Visie logistiek Zeeland door Thierry Verduijn (Lectoraat Logistiek, HZ University of Applied Sciences)
13.45 - 14.15 uur: Start themasessies ronde 1
14.15 - 15.00 uur: Pauze, neem een kijkje op het inspiratieplein
15.00 - 15.30 uur: Start themasessies ronde 2
15.30 - 16.00 uur: Pauze, neem een kijkje op het inspiratieplein
16.00 - 17.00 uur: Plenair programma, met hierin de volgende onderdelen:

  • Pitches Zeeuwse ondernemers 
    o MijnContainerDienst
    o MVH Logistics
    o The Big Smile
  • Uitreiking Logistiek Prijs Zeeland 

17.00 - 18.00 uur: Netwerkborrel

Locatie

Van der Valk Hotel Middelburg, Paukenweg 3, 4337 WH Middelburg

Themasessies

Synchromodaal Transport 2.0: Go Offroad in een hogere versnelling

Zeeland heeft diverse initiatieven rondom synchromodaal transport: bundeling export containers uiensector via Vlissingen, combinatie van lading via binnenvaart, reefer-containers via binnenvaart van-naar Rotterdam etc. Vandaag worden nieuwe initiatieven opgestart rondom dit thema. Door gezamenlijke en projectmatige aanpak willen we de impact van deze modal-shift initiatieven vergroten. Aan u de vraag: doet u ook mee?

Dare2Share: Do you dare to share?

Het project Dare2Share verbindt mbo- en hbo-studenten met het Zeeuws mkb, zodat door continue kennisdeling sneller innovaties tot stand worden gebracht. Zeeland Connect zoekt voor dit project logistieke bedrijven. Laat deze kans niet lopen en bereidt u en uw personeel voor op de toekomst!
I.s.m. HZ University of Applied Sciences

Energietransitie Vervoer

Energietransitie vervoer Het voorkomen van CO2 uitstoot wordt steeds belangrijker en ook de regelgeving vanuit de overheid wordt strenger. Door de technologische ontwikkelingen komen elektrisch aangedreven vrachtauto’s op de markt en worden er testen gedaan met autonome systemen. Dit zijn de voortekenen van een systeemverandering in de mobiliteit en ook in de logistiek. Wat doet Zeeland? Afwachten of voorop lopen? Wij dagen u uit om vandaag nog te beginnen.
I.s.m. Provincie Zeeland 

De Vrachtbrief: van papier naar digitaal

De papieren vrachtbrief behoort binnenkort tot het verleden. Een praktijkverhaal en aanbieder van de digitale vrachtbrief komen in deze sessie aan bod. Kotra Logistics implementeert momenteel een digitaal CMR systeem met als doel: tot 85% reductie van de papieren CMR stroom.
I.s.m. Kotra Logistics

Nu aanmelden >