Kick-off Dare2Share

Datum: donderdag 28 februari 2019
Tijd: 15.30 - 17.30 uur (inloop vanaf 15.15 uur, netwerkborrel vanaf 17.30 uur)
Locatie programma en netwerkborrel: Bonton Products/Le Petit Pêcheur, Krab 12, Yerseke
Locatie rondleiding: Kotra Logistics, Krab 8, Yerseke (op 5 min. loopafstand van Le Petit Pêcheur)
Aanmelden: Klik HIER om u aan te melden voor de Kick-off Dare2Share

Samenwerken en delen capaciteit en kennis

De logistieke sector staat momenteel midden in een ingrijpende transitie. Digitalisering, robotisering, internet of things, zelfrijdend en duurzaam transport zijn allemaal voorbeelden van ontwikkelingen die op de sector afkomen. Bedrijven die deze innovaties bewust doorvoeren hebben de toekomst voor het grijpen. Dit is echter ook een grote uitdaging omdat niet iedereen deze kennis voorhanden heeft en personeel op dit vlak moet worden bij- of omgeschoold.
 
Het project Dare2Share biedt hierbij uitkomst en kan deze zorg wegnemen. Het programma is gericht op talent vanuit logistieke opleidingen te matchen aan bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor het doorvoeren van deze ontwikkelingen. De kennis die voortvloeit uit Talent Innovation Pools kan bedrijven hiermee op weg helpen en biedt een mogelijkheid om hun innovatiekracht te versterken, talent aan zich te binden en de sector als geheel te versterken. Bovenal helpt het bewustzijn van innovaties te vergroten.

Kick-off
Op donderdag 28 februari a.s. organiseert Zeeland Connect een Kick-off bijeenkomst Dare2Share: Hét project waarin het delen van kennis en capaciteit centraal staat. Bij deze kick-off starten we ook één van de Talent Innovation Pools rond de digitale vrachtbrief. In de geest van Dare2Share deelt Edwin Foudraine de successen, maar ook de uitdagingen rond het invoeren van een digitale vrachtbrief bij Kotra Logistics. 

We hopen u daar te ontmoeten! Aanmelden is mogelijk tot 25 februari a.s.

Programma

15.15 uur            Inloop

15.30 uur           

Openingswoord gedeputeerde Harry van der Maas en John Dane (HZ University of Applied Sciences en voorzitter stuurgroep Zeeland Connect) 

Toelichting programma Dare2Share

Presentatie Digitale Vrachtbrief door Edwin Foudraine (Kotra Logistics)

Voorbeeld case: Zero Emission transport project

17.00 uur            Rondleiding Kotra Logistics (optioneel)

17.30 uur            Netwerkborrel